Новиот Ford Explorer доаѓа со самолепливи гуми (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Американскиот дел од FORD објави дека целосно новата генерација на Explorer се нуди со специјалинте гуми Michelin Selfseal кои се во состојба да заштедат сериозни нејпријатности на патот благодарение на специјалната функција да се пополнуваат и лепат со помош на специјален лепак.

Од Ford споделуваат дека пополнувачот на природната гума, кој се наоѓа во внатрешниот дел на Michelin Selfseal, е во состојба да обезбеди пробив од 90% во дијаметар од шест милиметри, а новиот Explorer е првиот автомобил во светот кој се нуди со овие иновациски гуми.

Michelin Selfseal гумите се вклучени во стандардната опрема на верзиите Explorer Platinum и Explorer Limited Hybrid, а кај Explorer Limited се достапни како дополнителна опрема.

„Целосно новиот Explorer е дизајниран така што ќе може да им помогне на нашите клиенти да се чувствуваат како да нема што да ги запре на патот и да не се загрижени за ништо при патувањето. Овие нови Michelin Selfseal се само уште еден доказ за тоа“, вели Крег Петерсон.