Mеrсеdеs-Bеnz ce откажува од уште еден модел

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Mеrсеdеs ги потврди вестите за тоа дека ќе се откаже од уште еден модел од продукциската палета на производи. АMG GT Rоаdstеr e при крај на својот живот, а веста ја објави еден од шефовите на брендот во интервјуто за Саr аnd Drivеr.

Роудстерот, базиран на купето АMG GT нема да биде достапен на пазарот во следните години бидејќи сè уште не се соопштува, кога официјално ќе запре производството, но тоа најверојатно ќе биде претставувањето на новата генерација на Mеrсеdеs-Bеnz SL.

Тоа е и причината за запирањето на продажбата на моделот. Внатрешните битки меѓу SL и АMG GT Rоаdstеr ги принудиле шефовите на германскиот бренд да се откажат од еден од двата. Долгата историја на SL и релативно слабите продажби на АMG GT ја одредија неговата судбина.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK