Ќе има нова Niva ама ќе стане поскапа

ОБЈАВЕНО НА:

Модернизацијата на класичната Niva ќе се одрази и на нејзината цена. Ова го објавува сајтот Lada.online повикувајќи е на дилерот на АвтоВаз од Челјабинск. Моделот ќе постапи сума меѓу 6% и 8%, што во споредба со сегашната цена ќе биде околу 40.000 рубљи (575 евра).

Информацијата засега е непотврдена, но доколку се покаже како точна тогаш основната верија на обновената Niva  со три врати ќе чини 564.000 рубљи (8.115 евра). Цената на модификацијата со пет врати ќе биде минимум 603.000 рубљи (8.676 евра), а 4×4 Urbаn ќе може да се купи за минимум 627.000 рубљи (9.022 евра).

Рускиот блокер MrKоss174, ја испробал модернизираната класика и тврди дека наврорешните промени на изгледот одат дури до таму што сега има антена на покривот како и нов преден браник со фарови против магла во верзијата Urban.

Новостите во ентериерот се контролната табла со два спрата, поудобни седишта со странично воздушно перниче за возачот, потивко парно и панел за прибор со портокалови бирачи и борд компјутер.