Dасiа со ново лого и нов амблем

ОБЈАВЕНО НА:

Во последната година видовме многу брендови кои решија да ги сменат своите амблеми, а меѓу нив може да се најдат и Vоlkswаgеn, Pеugеоt, Rеnаult и Dасiа.

Новото лого на компанијата од Романија вклучува испишување на брендот со стилизиран фонт со повеќе работи.

Логото е исто така ново, а ги вклучува двете букви „D“ и „C“ од фонтот и ги комбинира.

Се очекува новото брендирање да се појави следната година, што ќе ја симболизира промената на Dacia и ќе биде сретнато првпат на нови модели од новата генерација и хибридни ткива.

Се очекува да се види на поголемиот СУВ Bigstеr, како и уште два помали модели, кои ќе бидат претставени во следните четири години.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK