Автомобил што се паркира сам и потоа самиот доаѓа до вас (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Tesla во рамки на своето најново освежување на софтверот воведе опција која овозможува автомобилот сам да се паркира и да дојде до вас таму каде што во моментот се наоѓате.

Опцијата „Come To Me“ е нова функција на апликациите на Teslа, која на сопствениците на овие електрични возила им овозжува луксуз да не пешачат дури до возилата доколку истото се наоѓа на поодалечениот дел од паркикот.

Како што се наведува, сопственикот на автомобилот пред активирањето на оваа опција треба да се увери дека има непречен поглед до своето паркирано возило и неговата околина.

Tesla потоа самостојно ќе го паркира и ќе го поведе кон сопственикот водејќи секако сметка по пад да ги заобиколи препреките и по потреба да запре доколку нешто се испречи на патот.

Кога автомобилот ќе се доближи до возачот, тој треба само да го запре со помош на апликацијата, да седне на седиштето и да продолжи да вози.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK