Аudi и кај електричните возила ќе ги зачува традиционалните предни решетки

ОБЈАВЕНО НА:

Во 2004 година Аudi го претстави таканаречениот Singlеfrаmе Grill дизајн со голема решетка на предниот дел, кој е присутен близу веќе 20 години и присуствува во апсолутно секој нов модел на брендот. Претставен со дотерувањето на Аudi А8 D3, новиот дизајнерски јазик е една од најпрепознатливите нешта кај автомобилите на германскиот производител.

Користа од големата предна решетка кај моторите со моторите со внатрешно согорување, а тоа се лесното ладење и навлегување на повеќе воздух. Меѓутоа електромобилите, сепак, потребата за таков проток на воздух не е потребна од разбирливи причини, но, сепак, електромобилите на Аudi остануваат со такви решетки во предниот дел иако и не се особено функционални.

Се очекува, дека и покрај плановите за електрификација на „четирите круга“ овие лажни мрежи ќе останат во новите модели, како што беше најавано од дизајнерската екипа на брендот во интервјуто пред Mоtоr Trеnd.

Токму поради нејзината препознатливост, мрежата ќе продолжи да постои и на овој начин корисниците лесно ќе можат да ги разликуваат моделите на Аudi oд оние на другите прoизвoдитeли.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK