Со 2.000 дронови го рекламираат новиот електричен Vоlkswаgеn (ФОТО / ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Vоlkswаgеn постави импресивно светлосно шоу по повод презентацијата на ID.4 во Кина.

На ноќното небо над градот Шенжен, се кренаа 2.000 дрона кои формираат тродимензионални фотографии на електричниот кросовер и различни фигури со совршена синхронизација.

Во Кина, Vоlkswаgеn се нуди во две верзии на ID.4, кои ќе се произведуваат од заедничките вложувања на германскиот концерн и локалните компании FАW и SАIС.

VW Id.4 – 2000 дронови

Компанијата Vоlkswаgеn постави импресивно светлосно шоу по повод презентацијата на ID.4 во Кина. На ноќното небо над градот Шенжен, се кренаа 2.000 дрона кои формираат тродимензионални фотографии на електричниот кросовер и различни фигури со совршена синхронизација.

Мoдификaциитe ID.4 Сrоzz и ID.4 X ce разликуваат според формата на браниците, дизајнот на LED фаровите, конфигурациите на кабината и димензиите (должина 4.592 и 4.612 мм соодветно).

Во техничка смисла двете варијанти на ID.4 се целосно идентични. Опремени се со електромотор со моќност од 204 коњски сили, кој ги придвижува задните тркала. Во подоцнежна етапа ќе се појави и верзија со два електромотори со 306 коњски сили, двоен пренос и домет од 520 километри.

Сепак моделот нема да се продава во Европа…

Следете не и на:

24AUTO NETWORK