Проблеми за Land Rover Discovery и Defender

ОБЈАВЕНО НА:

Кај два модели на Land Rover во Франција е пријавен проблем кој потоа е исто така e пронајден и некои други земји од ЕУ. Местото на потекло на производите е од Словачка и В.Британија. Се работи за околу 13.000 возила.

Проблемот кај Land Rover Discovery e со заземјувањето на акумулаторот која може да обезбеди недоволен контакт. Ова може да предизвика разни електрични дефекти, како што е возилото да не стартува, да запре додека е во движење, да ја загуби целата електрична енергија и да се изгаснат надворешните светла без предупредување за возачот, зголемувајќи го ризикот од несреќа.

Возилата на Land Rover Discovery погодени од ова повлекување се произведени помеѓу 6 ноември 2019 и 12 март 2021 година.

Land Rover recall code: N607
Affected models: Discovery
Vehicle numbers (worldwide): 9,812

Source: Rapex Alert 38/2021 A12/01348/21

Defender има проблеми поврзани со предните седишта. Вообразлчожението се вели дека кога рачно прилагодливите предни седишта се поместуваат колку што е можно понапред, на пример, кога брзо ги поместувате предните седишта напред за да се овозможи пристап до седиштата од вториот ред, крајните потпори на предните седишта може да се деформираат со текот на времето. Како резултат на тоа, седиштата може да се постават премногу далеку и возачот да не може да ги допре педалите, со што се зголемува ризикот од несреќа.

Возилата на Land Rover Defender погодени од ова повлекување се произведени помеѓу 4 декември 2020 и 9 април 2021 година.

Land Rover recall code: N609
Affected models: Defender
Vehicle numbers (worldwide): 3,451

Source: Rapex Alert 38/2021 A12/01343/21

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK