Причина зошто е добро да се биде работник во Porsche – на сите им следува неверојатен бонус!

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобилската индустрија важи за место каде се делат солидни бонуси. Сепак бонусите за минатата година беа значителн намалени, пред се поради пандемијата на коронавирусот и големиот пад на продажбата.

Сепак тоа не важи за Porsche. Германскиот производител донесе одлука да на секој работник на име бонуси за минатата календарска година додели по 8.000 евра.

Се работи за бонус кој е далеку погоем од останатите, во прв ред германски производители, па оваа вест не само што ги изненади работниците, ги изненади и финансиските аналитичари.

Овие вторите ги изненади поради фактот што Porsche поради потребата од финансиски средства и подобрување на ликвиднноста, планира да се појави како самостојна компанија на берза, па со иницијална поннуда се планира да се соберат планирантие средства.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK