Ова треба да го знаете: Кои бои ја држат вредноста на возилата

ОБЈАВЕНО НА:

Неодамнешното истражување потврди дека автомобилите со посилни бои многу повеќе ја држат својата цена на пазарот на половни возила отколку неутралните. Според истражувањето најчестиот избор на купувачите е некоја од неутралните бои како на пример црната, сивата, сребрената или белата, но со тоа практично ја рушат вредноста кај продажбата.

Автомобилот со жолта боја три години после продажбата вреди дури 13,8 проценти повеќе отколку истиот модел во сребрена боја. Црвениот е повреден за 12,2 проценти, но неверојатен е податокот дека кој било модел со беж боја (бледокафеава боја) вреди дури 27,6 проценти повеќе од просекот.

Најголемиот губиток на вредноста се чувсвува доколку купите виолетов автомобил бидејќи после три години вреди 8,9 проценти помалку од просекот додека во случајот на златната боја вредноста се намалува за 6,1 процент.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK