Откриена тајната во имињата на електромобилите на Tеslа (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Многу возачи на автомобили секогаш се интересирале за одговорите на прашањето на кој принцип некои производители ги избираат имињата на своите автомобили.

Ако за некои брендови сè е јасно со номенклатурата, тоа за други е многу збунувачко. Може да се земе пример од Tesla. Елон Маск никогаш не кажува како ги избрал имињата на електричните автомобили.

Интересната фотографија која се појави на Интернет и постави сè на свое место.

Меѓудругото, првично Tеslа Mоdеl 3 требаше да се нарекува Mоdеl Е, но се покажа дека Fоrd го патентирал тоа име порано. За комбинацијата „S3XY“ веќе станало збор, но за „САRS“ се дознава дури сега.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK