Мислете и на безбедноста: Ова се најопасните автомобили при несреќи (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Кога се купува нов автомобил најголемиот дел гледаат кон тоа да им се допадне надворешниот изглед на возилото. Ретко кој своето внимание го насочува кон тоа колку возилото е безбедно.

И покрај тоа што современите правила имаат строги критериуми за безбедноста и издржливоста при краш тестовите, постојат и такви возила коишто не се доволно сигурни.

Независната организација за правење на тестови Euro NCAP покажува кои возила се многу опасни при судир. Покажува кои возила не се сигурни при евентуален судир кој го зголемува ризикот за здравјето и за животот.

Видеото не е ново, но автомобилите во него се често среќавани и сега на патиштата.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK