Mercedes-Benz и Microsoft најавија соработка за поголема ефикасност

ОБЈАВЕНО НА:

Заедничкото партнерство е посредувано од платформата за податоци на Microsoft Cloud, дизајнирана да ја подобри ефикасноста на производството во над 30 автомобилски погони ширум светот.

Платформата за податоци наречена MO360 е веќе достапна во Европа, Блискиот Исток и Африка, а според најавата, платформата ќе биде лансирана и во САД и Кина.

Целта е да се соберат податоци од целиот производствен процес, од компоненти до логистика до производствена линија. Така, ќе се создаде виртуелна реплика која ќе овозможи брзо идентификување на потенцијалните проблеми во синџирот на снабдување.

Соработката треба да доведе до зголемување на ефикасноста на производството на возила за 20 проценти до 2025 година во однос на нивоата од 2022 година, се додава во соопштението.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK