Mercedes-AMG сега си има своја писта

ОБЈАВЕНО НА:

Од Mercedes-AMG објавија дека првпат во својата 50-годишна историја има писта за тркање. AMG Speedway се наоѓа во Јужна Кореја, во близина до Сеул и е со должина од 4,3 километри и има 17 свиоци. Пистата е отворена во 1995 година, а во 2011 е целосно реконфигурирана по проект на светлината во областа Херман Тилке.

„AMG Speedway не е само важен чекон кон иднината на динамичниот развој на AMG во Јужна Кореја . Таа зборува многу за нашиот стратешки развој на нашата комуникација лице в лице“, вели извршниот директор Тобијас Морс.

На територијата на AMG Speedway, базата која е сопственост на Samsung Group, е направен и специјален AMG Салон, во кој посетителите ќе можат да одморат и да ја добијат неопходната информација за она што го нуди Mercedes-AMG.

Новата база исто така ќе биде користена и од страна на компанијата за претставување на идните нови модели, за трговски обуки, како и за други потреби.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK