Македонското Renault 4 од Стојаково „заглави“ на границата меѓу Монголија и Кина

ОБЈАВЕНО НА:

Најголемиот подвиг на Ѓорѓи Николов и Џоко Шуклев со своето старо Renault 4 тргнаат на пат дол 23.000 километри и се пред стигнување на целта – Кина. Но, за жал заглавија на границата меѓу Монголија и Кина, и според информациите на македонскиот екипаж кинеските власти бараат дополнителни документи за нивното возило.

Повеќе од 4-5 часа траат убедувањата и обидите да се влезе во Кина и да се стигне до целта. Во тоа е вклучена и македонската амбасада во Пекинг која се обидува да помогне.

Екипажот тргна од Скопје на освојување на рутата 23.000 км. и на патот од Стојаково до Пекинг го возеа низ Србија, Унгарија, Украина, Русија, Монголија и Кина. Преку својот Фб профил Ѓорѓи и Џоко постојано информираа з анивните догодовштини и као го минуваат растојанието.

Ако сакате да видите како мина досега нивниот пат и фотографии и видеа посететe ја нивната Фб страница.