Два града во Македонија добија сопствени регистерски ознаки

ОБЈАВЕНО НА:

Со новиот Правилникот за регистрациони подрачја за возилата и нивните ознаки во Македонија два града ќе добијат сопствени ознаки. Со тоа бројот на градови ќе се зголеми на 33. Досега бројката беше 31. Одлуката е донесена на 30 мај и излезена во Службен Весник.

Со новиот правилник, со сопствени ознаки се градовите Демир Хистар (DH) и Крушево (KS). Досега и двата града беа под Битола, а сега со битолски ознаки ќе бидат само возилата од Битола, Могила и Новаци.

Доколку сакате да видите кои градови имаат свои ознаки и кои се тие, еве ја одлуката.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK