АНКЕТА: Помагаат ли засилените сообраќајни полициски контроли?

ОБЈАВЕНО НА:

Секојдневно полициските билтени со полни со бројки на казнети учесници во сообраќајаот заради прекршување на правилата. Најчесто сообраќајната полиција казнува за возење со недозволена брзина, но и другите прекршоци се во постојан пораст.

Постојаните апели на полицијата би требало да влијаат на подигнувањето на свеста кај возачите и другите учесници во сообраќајот. Но, дали е тоа така? Дали навистина казните што ги изрекува полицијата влијаат за подобрување на безбедност во сообраќајот.

Треба ли контролите да бидат почести, казните поригорозни? Дали можеби треба повеќе да се делува едукативно превентивно.

Безбедноста на секому од нас му е најважна во сообраќајот.

Едноставно одговорете ни:

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

Дали засилените контроли на полицијата ќе придонесат за подобрена безбедност во сообраќајот

Не
29.03% | 649 од 2236 ГЛАСА
Да се делува повеќе превентивно и едукативно
28.71% | 642 од 2236 ГЛАСА
Треба да има уште поригорозни казни
23.35% | 522 од 2236 ГЛАСА
Да
18.92% | 423 од 2236 ГЛАСА

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK