Купете велосипед – добијте субвенција до 50 евра

ОБЈАВЕНО НА:

Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на Скопје да користат велосипеди, распиша јавен повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипед.

Со овој јавен повик, Градот Скопје на граѓаните кои ќе купат велосипед од денот на објавувањето (11.03.2019 година) на Јавниот повик, заклучно со 30.06.2019 година, ќе им надомести дел од трошоците направени при купување велосипед.

Средствата што Градот Скопје ќе ги субвенционира се во износ од 50% од вредноста на велосипедот, но не повеќе од 3.000,00 денари по лице, со вклучен персонален данок на доход.

Официјално соопштение: http://www.skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx…

Јавен повик:
www.skopje.gov.mk/…/Ja…/Јавен%20повик%20Велосипеди%202019.pdf

Барање:
www.skopje.gov.mk/…/Барање%20за%20субвенции%20за%20велосипе…

Изјава:
www.skopje.gov.mk/Uploads/JavenPovik/ИЗЈАВА.docx

Следете не и на:

24AUTO NETWORK