Кинезите станаа поголеми мајстори од Европјаните

ОБЈАВЕНО НА:

Во последните неколку години работите во автомобилската индустрија се изменија, па Кинезите веќе не се познати само по тоа што имаат возила кои се лоша копија на европските модели.

Од дизајнерскиот тим на Volvo вела дека квалитетот на производството на возилата во Кина е кренато до тој степен што моделите на фирмата, правени во оваа земја се поквалитетни отколку тие што се склопувани во Европа.

Една од главните причини за производството во Кина да биде така квалитетно е што локалните фирми и партнери на големите компании од автомобилската индустрија сметаат на доста помалку автоматизирани машини. Покрај тоа стандардите се смислено постриктни.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK