Калифорнија ќе ги забранува моторите со внатрешно согорување

ОБЈАВЕНО НА:

Властите во Калифорнија, САД ја разгледуваат можноста за забрана на моторите со внатрешно согорување, чекор што може да значи следење на он ашто некои земји веќе го најавија. Во интервју за Аутомотив њуз, Мери Никола, претседател на бордот за чиста околиа најави дека Гувернерот на Калифорнија, Џери Браун покажал интерес за забрана за продавање на бензински и дизелски мотори во иднина.

Гувернерот наводно изразил заинтересираност и прашал „зошто Кина може да го направи ова, а не и Калифорнија“.
Во оваа држава во САД годишно се продаваат по околу 2 милиони возила.

Но, дури и доколку државата донесе ваква забрана, истата може де не биде прифатена од адимистрацијата на Трамп. Но, сепак оваа може да „истера“ преку нови правила за новите возила.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK