Jeep Renegade разочара на краш тестот – освои само три ѕвезди (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Jeep Renegade разочара на краш тестот на Euro NCAP откако освои смо три, од максималните пет ѕвезди.

Најдобар скор ова возило оствари во поглед на безбедноста на децата и тоа од 84% додека најлошо помина во поглед на безбедноста на пешаците каде оствари скор од 55%.

Во однос на безбедноста на возрасните забележа скор од 82% додека 58% забележа во поглед на безбедносната асистенција на возачот.

За потсетување, претхдоната генерација на краш тестот во 2014 година освои максимални пет ѕвезди. Се очекува во наредниот период да има поновување на краш тестот, меѓутоа со напредно ниво на опременост, за разлика од сега кога краш тестот беше спроведе врз основа на верзија со основно ниво на опременост.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK