Hyundai и Kia повлекуваат 200.000 возила

ОБЈАВЕНО НА:

Најголемиот јужнокорејски авто производител Hyundai Motors објави дека ќе започне со повлекување на возила од брендовие Hyundai и Kia поради ризик од пожар.

Kia од американскиот пазар ќе започне со повлекување на околу 68 илјади автомобили. Најголем дел од нив се од моделот Optima и тоа 50,051 автомобил, потоа следи Sorento со 17,024 автомобили како и Sportage со околу 1,052 автомобили.

Hyundai пак ќе повлече околу 100 илјади автомобили од моделите Sonata и Santa Fe Sport произведени во периодот помеѓу 2011 и 2014 година односно 2013 и 2014 година.

Причината за повлекување е проверка на цревата за гориво чиј пропуст може да придонесе до појава на пожар и опожарување на возилото.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK