ГОЛЕМО НАМАЛУВАЊЕ: Бензинот поевтинува за 2,5 денари – дизелот за 4 денари

ОБЈАВЕНО НА:

Од ноќеска цените на горивата ќе имаат големо намалување, особено дизелот. Регулатопрната комисија за енергија ги донесе новите цени на горивата што ќе важат оваа недела.

Со оваа Одлука се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 7,76 %, во однос на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно Одлуката на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Македонија од 21.04.2020 година.

Највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт,
изнесуваат:
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 49,50 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС -– 98 – 52,00 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 42,50 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 30,50 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 16,945 (денари/килограм)

Следете не и на:

24AUTO NETWORK