Голема офанзива: Volkswagen најави 34 нoви модели за 2020 година

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Volkswagen планира да инвестира сума од 19 милијарди евра во рамки на програмата наречена „броева трансформација“. Овие средства ќе бидат искористени за развој на новите технологии поврзани со електрификацијата на автомобилите.

Во следната 2020 година е предвидена појава на 34 нови модели, а во оваа бројка се вклучени 12 кросовери, 8 хибриди, како и 14 електромобили. Идејата на Vоlkswаgеn e дo 2025 гoдинa дa се намалат трагите од јаглерод во производството за 50%, а во 2050 година планот е компанијата да стане целосно неутрална во однос на јаглеродот.

Првиот сериозен чекор е моделот, ID.3, кој беше претставен есента во Франкфурт и кој треба да се појави на пазарите во текот на летото следната година.

Од страна на Volkswagen ја одбележаа минатата година, како богата со премиери, а сите нови модели се добро прифатени од страна на клиентите. Меѓу нив е осмиот Gоlf, електромобилот ID.3, кросоверите T-Сrоss, Tеrаmоnt, T-Rос R и кабриолетот T-Rос Саbriо.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK