Германски ТУВ: Најбезбедите користени автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Организацијата за технички надзор TÜV (Technischer Überwachungsverein) спроведе сопствени истражувања и објави извештаи за веродојстојноста и несигурноста на возилата.

Врз база на овие податоци Autobild состави нов рејтинг на најдобрите употребувани автомобили.

Во прашање е класификација која ги дефинира најсигурните автомобили, а притоа предвид се земаат параметрите: сигурност, губење на почетната вредност, удобност и однос цена/квалитет.

При класификацијата се најдоа десет автомобили, а можете да видите каков е нивниот редослед.

РАНГ ЛИСТА

Audi A1

Volkswagen Golf

Audi A4/A5

Mercedes A-Klasse

Mercedes-Benz C-Klasse

Hyundai i20

Audi Q3

Mercedes-Benz GLK (3 години без сериозен дефект)

Mercedes-Benz B-Klasse (особено интересeн)

Porsche 911 (соодност на деградација/квалитет)

Следете не и на:

24AUTO NETWORK