General Motors ќе повлече над 600.000 возила

ОБЈАВЕНО НА:

Еден од најголемите американски производители на автомобили, General Motors ќе зпаочне со повлекување на 638 илјади автомобили.

Како што објавуваат американските медиуми, а повикувајќи се на GM, причината за повлекување се неправилно работење на сензорите кои без причина го активираат системот за заштита на погонскиот систем при што може тоа да доведе до автоматско сопирање.

При тоа, спорни се автомобилите Chevrolet Suburban, Tachoe и Yukon, произведени во периодот од 2015 година па се до денес како и моделите Chevrolet Silverado и GMC Sierra произведени во периодот од 2014 до 2018 година.

Некои од сопствениците на овие автомобили веќе поднесоа тужба против General Motors.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK