FORD со иновација за зголемување на безбедност на патиштата (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Темнината на патот е исклучително сериозен предуслов за сообраќајна несреќа, што лесно може да се избегне со леснотија, доколку се обезбеди доволно добра светлосна ознака за тековниот настап при запирање.

За да се обезбеди дополнително ниво на безбедност за своите специјализирани комбиња за услуги – водови, снабдување со енергија и гас, шпедиција и друго.

За време на нивното позиционирање на патот или во лентата за итни случаи, од Ford развиле иновациски систем за осветлуање под форма за специјални панели со задно осветлување за задниот дел од возилото.

Од Ford велт дека иако за ефективната работа на класичните рефлектирачки винили е потребен надорешен извор на светлина со директен удар на светлосен сноп над нив.

Кај нивниот уникатен развој во моментов Electronic High Visibility Panels се смета на активирање со електрична енергија на тенок слој фосфорен гас за осветлување на црвените панели за предупредување.

Од Ford велат дека по тестирањето на новиот систем во соработка со Northumbrian Water Group истражувањата на новиот систем, тој е достапен за порачка за Transit и Transit Custom во Велика Британија.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK