Ford Mustang Mach-E влезе во Гинисовата книга на рекорди

ОБЈАВЕНО НА:

Ford има за што да се пофали – електричниот Mustang Mach се најде во книгата на Гинисови рекорди. Заслугата произлегува од тоа што овој автомобил се покажа како најекономичен на рутата Џон O’Гротс – Лендс Инд.

Бројките кои го сместија Mach-E во оваа книга покажуваат дека електричниот автомобил успеа да помине 804 километри со едно полнење што е по 1 kWh на 10 километри.

Ова е секако големо признание за Mustang Mach-E кое Ford ќе го искористи максимално во маркетингшки цели. Во оваа насока американскиот производител ја претстави новата верзија на Mach-E инспирирана од женската воздушна единица на американската армија.

 

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

На која бензинска пумпа најчесто ги користите услугите за гориво?

МАКПЕТРОЛ
44.28% | 1,282 од 2895 ГЛАСА
ЛУКОИЛ
22.18% | 642 од 2895 ГЛАСА
Други
17.65% | 511 од 2895 ГЛАСА
ОКТА
15.89% | 460 од 2895 ГЛАСА

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK