Електромотоциклот на иднината доаѓа од Italian Volt (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Пред една година Италијанците го претставија прототипот на електричен мотоцикл со има Lacama, а тој влезе во сериоско производство по индивидуални нарачки на купувачите. Сега компанијата чија база е во Милано демонстрира нова изработка, која е крстена според изложбата за мотоцикли Monza Reunion.

Машината изгледа доста масивна, но и со динамичен потенцијал. Таа е развиена на платформата на првата разработка Lacama и го користи нејзиното целосно електрично придвижување со моќност од 70 кВт/94 к.с., како и акумулатор со капацитет од 15 кВтч.

Мотоциклот беше подарен на создавачот на изложбата Матео Адреани, а се предлага со интересна сина боја.

Електромоторот успева да забрза од 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди, додека максималната брзина е ограничена на 180 км/ч.
Во моментов со едно полнење на акумулаторот може да се минат 200 километри, но од Italian Volt ветуваат дека таа далечина ќе стане поголема со помош на идните освежувања на софтверот.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK