VW вработува 1.000 ИТ техничари

ОБЈАВЕНО НА:

Германски Volkswagen објави дека ќе вработат повеќе од 1.000 ИТ експерти од различни сектори во следните три години за да помогнат на компанијата да ги имплементира нивните „идни планови“.

VW ќе ги здружи силите со експерти од област како што е индустријата за игри и истражувања на високо ниво со цел да добие информации како функционираат работите во делот на вештачката интелегенција, виртуалената реалност, производството на „умни работи“ и поврзувањето.

Половина од вработените ќе бидат во Волфсбург и централниот ИТ оддел на компанијата, и во другите лаборатории во Берлин и Минхен.

Во изминатите неколку месеци компанијата веќе регрутираше високо специјализирани експерти од полето на роботиката, дизајнот и истражување.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK