Батеријата може да прегрее: Ford повикува на сервис 28.000 модели на Kuga PHEV

ОБЈАВЕНО НА:

Ford најави повлекување на модели Kuga Plug-in-Hybrid (PHEV). Оштетениот модул за полнење може да предизвика батеријата да се прегрее, што го зголемува ризикот од пожар.

Проблематичното подрачје е модулот за полнење на батеријата од долната страна на возилото. И покрај капакот, високо-напонскиот приклучок што седи таму може да се оштети. Во екстремни случаи, постои ризик од прегревање на батеријата, пишува https://www.autoservicepraxis.de

„Ако батеријата се прегрее, веројатно е дека топлината може да предизвика пожар. Ова може да се случи дури и ако возилото е паркирано и без надзор “, изјави портпаролот на Ford-Werke GmbH за www.autoservicepraxis.de.

Повлекувањето со внатрешниот код „20S34“ е релевантно за компактните теренски возила што ја напуштиле фабриката во Валенсија, Шпанија помеѓу 1 јули 2019 година и 25 јуни 2020 година. Засегнати се вкупно околу 27.819 возила, вклучително и 6.337 во Германија.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK