Автомобил со едно тркало! Можно ли е? (ФОТО)

ОБЈАВЕНО НА:

Името Чарлс Ф. Тејлор веројатно не ви значи ништо на прв поглед, но дефинитивно се работи за еден од луѓето кои имале интересно замислување за автомобилите уште на средината од минатиот век.

Тој е роден во 1916, а починал во 1997 година. Целиот живот го посветил на создавање на автомобил со едно тркало. Во извесен смисол дури и му успева. Сепак, создал два прототипа кои биле целосно функционални, но ништо повеќе од ова.

Тејлот правел тестови пред својот дом, а во 1964 година ги патентирал своите творби и продолжил да сонува за сериски автомобил со едно тркало.

Сепак, не успеал да дојде до ова додека бил жив, но никогаш не се знае ништо околу тоа што може да се случи во иднина, па може за некоја година и да има лесни возила со едно тркало.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK