Американците импресионирани од Volga 2020 (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобилите со ознаката на Volga во САД се сметаат како остаток од минатото, со оглед на тоа што се работи за возила со големи дименции кои во минатото ги користеле високорангираните членови на КПСС.

Во време на нивната најголема популарност за обичниот свет биле прескапи… Со таков статус на обични граѓани во СССР не ни можеле да ги набават. Концептот на автомобилот „Volga 2020“ го разви Александар Шторм кој беше задолжен да го оживее духот на старите автомобили Volga.

На прв поглед автомобилот се одликува со „мускулести“ линии на каросеријата, како и низок кров, светлечки диоди за дневно светло, хромирани влошки и моќни диск кочници.

Во дредени агли „Volga 2020“ потсетува на современите првокласни модели на компанијата Genesis и Mercedes-Benz.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK