Мотоциклисти се степаа за време на трка – и драконски ги казнија (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Не е чудно ако после некоја трка возачите разменат зборови, па дури и грди, но доколку почнат да се тепаат тогаш сигурно се случило нешто навистина страшно. Но, кога ќе видите возачи за време на трка да се степаат тогаш работата е уште почудна. Или возачите скроз „одлепиле“ или инцидентот е навистина голем.

Вакво нешто и тоа во видео формат доаѓа од Костарика каде во трка за тамошното првенство се степаа двајца возачи. Некои уживаа во тоа што го прикажаа возачите, но тие н акрајот го извлекоа најдебелиот крај.

Во еден момент Хорхе Мартинез сакал да го престигне Марион Калв, а притоа го удрил, и за да се спаси од пад се закачил за неговиот мотоцикл. Мотоциклот на Мартинез завршил во рекламите, а потоа доаѓа најинтересниот дел.

И цел месец се размислувало каква казна да добијат двајцата возачи. А одлуката е – двегодишна забрана за натпреварување. Па нека продолжат со своето недолично однесување кое патем е опасно на патеката.