Топ -10 дестинации за одмор во октомври

ОБЈАВЕНО НА:

Ако досега не сте биле на летен одмор поради одредени причини, нема потреба да очајувате. CN Traveller направи избор на топ 10 дестинации за летување во октомври.

Појдовна точка беше температурата, па кај сите наведени во октомври, просечната дневна температура изнесува над 25 степени Целзиусови.

На листата доминираат дестинации од медитеранските земји, меѓутоа има и далечни како Бали, Лас Вегас и Карибите. Изненадување е изборот на главниот град на Либан, Бејрут меѓутоа овој град се најде поради релативно високата температура за овој период од годината (27 степени Целзиусови) како и уникатната енергија која ја нуди.

Сите 10 дестинации се прикажани во продолжение по случаен редослед.

Ла Гомера, Канарски Острови, Шпанија
Азорски Острови, Португалија
Коста Брава, Шпанија
Тахазот, Мароко
Валета, Малта
Лас Вегас, САД
Бали, Индонезија
Бејрут, Либан
Транкозо, Бразил
Кариби