Најдобрите дестинации за патување оваа пролет

ОБЈАВЕНО НА:

Каде оваа пролет? Pandotrip направи селекција на најдобрите десет десетинации кои може да ги посетите оваа пролет. На листата се наоѓаат бројни дестинации од САД, Европа и Азија.

На 10-та позиција се наоѓа германскиот град Бон. Јапонските цреши ширум градот го прави овој град одличен за посета во април. При тоа може да ги посетите и блиските Дизелдорф и Келн.

Пасифик Нортвест во САД е следната дестинација која нуди одлично доживување долж реката Колумбија. При тоа ова место ви нуди одлична природа во должина од 130 км.

На осмата позиција е Нурдуштполдер од Холандија, а причината е т.н. Тулип фестивал кој традиционално се одржува секој април.

Top 10 Spring Destinations-Netherlands-Photo byTore H

Хитачи парот лоциран во Хитачинака, Јапонија, се наоѓа на следната позиција, а интернет сајтот наведува дека оваа локација е идеална за посета било кое време во текот на годината.

Top 10 Spring Destinations-Hitachi-Photo by Tony Pham

На листата се наоѓа и Палуз регионот во Вашингтон, САД како и Хвасун во Јужна Кореја каде патувањето со автобус и воз е повеќе од доживување.

Top 10 Spring Destinations-Korea-Photo by Jaewoon U2

Во предлог дестинациите место има и за Провенс (Франција), Кастелучо (Италија), Сакурас (Јапонија) и низината Скагит (САД).

Следете не и на:

24AUTO NETWORK