Најдобрите десет есенски дестинации во Европа според Airbnb

ОБЈАВЕНО НА:

Иако летото е веќе завршено, доаѓа нов период во годината и можност за нови патувања. Есента е секако создадена за патување низ светот, па затоа е интересно да се види кои дестинации се најпопуларни во овој период од годината.

Од Airbnb ги открија Топ 10 дестинациите за есента, кои се претпочитани од Британците. Класификацијата се базира на резервациите на околу 500.000 туристи во европските градови меѓу крајот на септември и средината на декември.

Интересно е и тоа што во подредувњето се вклучени и доста градови од Источна Европа. Избраните места можат да понуват голем број на туристички знаменитости, вкусна храна и богата култура така што може меѓу нив да си одберете и место за есенски одмор.

Во продолжение можете да ги погледнете десетте дестинации кои се на врвот на листата за последната година.

10.Вилнус, Литванија (74%)

9.Сент Пол Беј, Малта (75%)

8.Виена, Австрија (77%)

7.Братислава, Словачка (78%)

6.Корк, Ирска (83%)

5.Слиема, Малта (87%)

4.Крф, Грција (88%)

3.Сери, Франција (99%)

2.Киев, Украина (107%)

1.Истанбул, Турција (141%)

Следете не и на:

24AUTO NETWORK