Македонија меѓу најдобрите дестинации за патување за 2019 година

ОБЈАВЕНО НА:

Познаиот магазин „Национална географија“ од 1888 година пишува за светските природни чуда, и препорачува дестинации каде треба да се отпатува доколку сакате да видите нешто ново. За 2019 година е веќе направена листата на дестинации, а меѓу нив се наоѓа и Македонија.

На листата има дестинации од целиот свет, каде можете да посетите разни места кои маа свои посебности и карактеристики. Од овие простори, од Балканот на листата на препрачани места се наоѓаат само две места. Едната е Македонија, а другата е Црна Гора.

Целата листа изгледа вака:

1. Мексико сити,

2. Перу (Амазон),

3. Фањингшан, Кина

4. Дакар, Сенегал

5. Дордоња, Франција

6. Регион Кентербери, Нов Зеланд

7. Хонг Лиен Сон, Виетнам

8. Гренланд

9. Оман

10. Канзас сити, САД

11. Француска Полинезија

12. Вевеј, Швајцарија

13. Ново Мексико, САД

14. Матера, Италија

15. Канџо Кристалес во Колумбија

17. Торонто, Канада

18. Галвеј, Ирска

19. Горонгоса, национален парк во Монзамбик

20. Окленд, САД

21. Салвадор, Бразил

22. Исла де лос естедос, Аргентина

23. Германија

24. Македонија

25. Перт, Австралија

26. Црна Гора

27. Саут Валтон каунтри, САД

Следете не и на:

24AUTO NETWORK