Изберете ги нив: Ова се најдобрите авиокомпании за 2019

ОБЈАВЕНО НА:

Се повеќе се патува со авион. Тоа е најбезбедносто превозно средство и најбрзо се стигнува на подалечни дестинации. Кога имате избор тогаше најтешко да се решите со која компанија да патувате. Изборот може да ви донесе многу привилеги и предности, затоа и треба да се внимава.

Најдобрата вер страница која се занимава со рангирање на аеродромите и авио компаниите направи збор на најдобрите за 2019 година. И тоа ги подели во неколку категории:
* најдобра прва класа
* најдобра бизнис класа
* најдобра економска класа
* најдобар кетеринг во економска класа
* најдобра систем за забава
* најдобра нискобуџетна компанија

Така е стигнато до Топ-10 компани за 2019 година
1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. ANA All Nippon Airways
4. Cathay Pacific
5. Emirates
6. EVA Air
7. Hainan Airlines
8. Qantas Airlines
9. Lufthansa
10. Thai Airways

Ако сакате да видите поединечно во секоја категорија какво било рангирањето.
* најдобра прва класа
Sinagapore Airlines
Lufthansa
Air France
Etihad
Qatar Airways
Emirates
ANA All Nippon Airways
Swiss
Qantas
Oman Air

* најдобра бизнис класа
Qatar Airways
ANA All Nippon Airways
Sinagapore Airlines
Emirates
Qantas
Hainan Airlines
Thai Airways
Etihad
Cathay Pacific
Garuda Indonesia

* најдобра економска класа
Japan Airlines
Singapore Airlines
Qatar Airways
Thai Airways
ANA All Nippon Airways
Emirates
Cathay Pacific
Hainan Airlines
Lufthansa
EVA Air

* најдобар кетеринг во економска класа
EVA Air
Singapore Airlines
Japan Airlines
Thai Airways
Qatar Airways
ANA All Nippon Airways
Turkish Airlines
Qantas Airlines
Lufthansa
Emirates

* најдобаr систем за забава
Emirates
Qatar Airways
Singapore Airlines
Virgin Atlantic
Delta Air Lines
Qantas Airlines
United Airlines
Lufthansa
Turkish Airlines
American Airlines

* најдобра нискобуџетна компанија
AirAsia
easyJet
Norwegian
Southwest Airlines
AirAsiaX
Jetstar Airways
WestJet
Indigo
Ryanair
Eurowings