Грција задутре ги отвора организираните плажи – овие правила ќе важат

ОБЈАВЕНО НА:

По препорака на надлежниот комитет, специјалисти за заразни болести, решено е да се отворат 515 плажи во Грција во сабота, 16 мај 2020 година, и организираните и оние без барови, лежалки и чадори за чадор, пренесува порталот Parallaximag.gr.

Грчкото Министерство за развој и инвестиции воспостави правила за управување со организираните плажи. Ви пренесуваме кои се мерките што ќе се почитуваат во следниот период:

* Контролираниот влез на плажите е задолжителен, во согласност со дозволениот број на посетители.
* Бројот на капачи не смее да надминува бројката од 40 лица на 1.000 м2.
* Растојанието помеѓу шипките на двата чадори мора да биде во опсег од 4 m.
* Дозволени се максимум две лежалки под еден чадор, со исклучок на семејства со малолетни деца.
* Минималното растојание помеѓу две лежалки што се под различни чадори мора да биде 1,5 m.
* Кантини и кафе барови на плажа можат да продаваат пакувани производи
* Забранета е продажба на алкохолни пијалоци.
* Групи на маси не е дозволено.
* Минималното растојание помеѓу клиентите кои чекаат на услугата е 1,5 m.
* Маски за вработените се неопходни. Можете исто така да очекувате од вработените да ви ја посочат оваа мерка.
* После секој корисник на услугата, персоналот е должен да ги дезинфицира лежалките. Исто така, задолжително е дезинфекција на санитарните јазли.
* Сите пливачи мора да имаат свој пешкир на лежалката.
* Забранети се тимски спортови затоа што има физички контакт.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK