(ВИДЕО) Најава на Peugeot Inception Concept пред дебито на CES

Концептот ќе даде најава на низа идни сериски ЕВ кои Peugeot ги нарекува автомобили „e-Native“

Peugeot ги откри првите стилски знаци на претстојниот концепт Inception во серија тизери, пред неговото деби на 5 јануари на CES Лас Вегас. Концептот ќе го воведе новиот дизајнерски јазик на Peugeot кој постепено ќе го најде својот пат во следната генерација на сериски ЕВ возила.

Inception беше најавен минатиот октомври, но ова е прв пат да видиме делови од вистинското возило. Тизерите се прилично криптични, но ни даваат идеја што да очекуваме. Решетката има трио осветлени ленти до амблемот на Peugeot, додека поедноставената LED графика на задното светло го задржува дизајнот со три канџи. Има и осветлен круг и натпис на Peugeot Inception Concept, веројатно од некаде на каросеријата.

Според Peugeot, концептот „отвора нова ера“ за брендот, фокусиран на неговите три главни вредности – Привлечност, Емоција и Извонредност. Францускиот производител на автомобили зборува за „мачки“ став, „револуционерен“ внатрешен дизајн и „невидени“ сензации во возењето.

Inception ја прикажува цела палета на идни сериски модели на Peugeot наречени „e-Native“. Тие ќе бидат базирани на архитектури посветени на ЕВ, најверојатно платформите STLA. Претпоставка е дека Inception ќе има многу моќно поставување на двоен електричен мотор во комбинација со најголемата достапна батерија. Исто така, се очекува да го прикаже најновото во однос на ADAS и инфозабавната технологија.