Саем, Минхен 2021: Каква ќе биде концепцијата? (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Организаторите на саемот во Минхен кој претстои во текот на следната година, кој е наследник на класичниот форум во Франкфурт, објавија нови детали околу концептот на кој вложуваат за пилот изданието на настанот.

„IAA се развиваше низ годините без прекин, но во 2021 година ние поставуваме фундаментално нов почеток“, вели Хилдегард МИлер, претседател на германската асоцијација на автомобилската индустрија (VDA).

Како основна задача, која си ја поставиле организагорите е спроведувањето на дијалог како меѓу корисниците и производителите, така и меѓу другите фирми, политички и државни структури.

Концепцијата за саемот во Минхен 2021 предвидува формирње на три тематски области во градот, секоја со своја персонализација и основна намена. Првата од зоните – Summit, ќе биде расположена на територијата на Messe Munchen, и по секоја веројатно ќе го предложи класичното поле за изложувачи и посетители.

Втората зона на IAA 2021 ќе биде Blue Lane и како што кажува името претставува тест маршрута по која заинтересираните ќе можат да дојдат до најновиот свет на автомобилизмот и мобилноста како целост, како и ад истражуваат некои од највпечатливите делови на Минхен.

Blue Lane ќе се јавува исто така и меѓу основните изложбени области во Summit и третата посветена зона – Open Space, каде што различни бизници (автомобилски и поврзани со мобилнсота како целост) ќе располагаат со свои привремени простории. Саемот треба да се одржи во Минхен од 7 до 12 септември следната година.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK