Peugeot Landtrek – пикап со кој ќе се освојува светот (Фото/Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Со новиот пикаp Landtrek, PEUGEOT сака да одговори на три предизвици: Да постигнете раст надвор од Европа со понуда за пикап што е можно поинтернационална. Да ја зголеми продажбата потпирајќи се на целиот спектар на лесни комерцијални возила, од кои 77% се пикапи во Латинска Америка. Да го зајакне својот меѓународен углед со привлекување нови клиенти.

Официјалното претставување на новиот пикап на Peugeot Landtrek во Латинска Америка беше официјално лансиран во Лос Кабос, Мексико. Неговото претставување во регионот ќе се одвива во две фази како дел од уникатното патување: Мексико, Уругвај, Еквадор, Парагвај, Панама, Перу, Доминиканската Република, Гватемала, Хаити и конечно Чиле во првата фаза, проследено со Аргентина, Бразил и Колумбија во втората фаза. фаза

Екстремното патување започнува во Лос Кабос на 25 ноември и по 26.000 км низ јужноамериканскиот континент ќе стигне до Ушуаја, најјужниот град во светот, во февруари 2021 година.

Peugeot Landtreck

Со влегувањето на новиот PEUGEOT Landtrek во сегментот на пикапи, брендот го проширува своето меѓународно присуство. Овој сегмент рапидно расте и опфаќа 2,5 милиони продажби годишно ширум светот. PEUGEOT Landtrek ги содржи сите клучни карактеристики на сегментот како сигурност, лесно одржување, функционалност, вистински теренски можности и, се разбира, влечен капацитет и носивост.

Со влегувањето на новиот PEUGEOT Landtrek во сегментот на пикапи, брендот го проширува своето меѓународно присуство. Овој сегмент рапидно расте и опфаќа 2,5 милиони продажби годишно ширум светот.
PEUGEOT Landtrek ги содржи сите клучни карактеристики на сегментот како сигурност, лесно одржување, функционалност, вистински теренски можности и, се разбира, влечен капацитет и носивост.

Со извонреден стил, подобрена модуларност и невидена големина на каросеријата, ги исполнува очекувањата на побарувачките клиенти, нудејќи рекорден капацитет на каросеријата, зголемена функционалност и типична удобност на SUV.

На 26 септември, PEUGEOT го прослави 210-от роденден. PEUGEOT е единствената марка што сè уште работи со повеќе од два века присуство. Со ова наследство зад себе, брендот избра одлучно да се врати на историскиот пазар: пикапите.

Новиот пикап Landtrek е новото оружје на PEUGEOT за освојување нови пазари и нови клиенти надвор од Европа! Спецификациите на брендот обезбедуваат солиден дизајн што го прави новиот PEUGEOT Landtrek функционална, издржлива алатка за работа, но исто така лесен за поправка и истовремено идеален за активности на отворено.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK