Електричната Kia EV6 со домет од 510 км. – со 4,5 минути полнење ќе се минуваат 100 км

ОБЈАВЕНО НА:

За некои пазари Kia веќе прифаќа резервации на моделот што би требало да с епојави до крајот на годинава.

Електричните возила секојдневно покажуваат дека се навистина иднината на превозот, а со секој нов модел и перформансите им се се поуверливи. Kia ги објави првите официјални детали и новите слики од својата нова понуда на моделот EV6.
Kia EV6 е првиот специјално развиен 100% електричен автомобил на брендот базиран на Electric-Global Modular Platform (E-GMP) и го користи новиот систем за означување на брендот.

EV6 ќе биде достапен во неколку основни верзии на неговиот електричен погонски систем, а врвната понуда ќе може да помине над 510 километри со едно полнење на батеријата. Во исто време, благодарение на неговиот систем за полнење (800V), модулот на батеријата ќе може да се полни од 10 до 80% за само 18 минути, а дополнителни 100 километри ќе се генерираат за само 4,5 минути.

Верзијата GT на Kia EV6, која ќе биде опремена со голем број системи за помош на управувачот, како што се „Помош за возење по автопат“ и „Далечински паметен асистент за паркирање“, ќе понуди можност за забрзување од 0 до 100 км / ч за 3,5 секунди и максимална брзина со брзина од 260 км на час.

Kia EV6

EV6 ќе биде достапен во неколку основни верзии на неговиот електричен погонски систем, а врвната понуда ќе може да помине над 510 километри со едно полнење на батеријата. Во исто време, благодарение на неговиот систем за полнење (800V), модулот на батеријата ќе може да се полни од 10 до 80% за само 18 минути, а дополнителни 100 километри ќе се генерираат за само 4,5 минути.

Kia EV6, кој има основни димензии на должина 4680 mm, ширина 1880 mm и висина 1550 mm, ќе биде достапен во три главни нивоа на изведба – EV6, EV6 GT-line и EV6 GT, а достапните модули на батеријата имаат капацитет од 58 и 77,4 kWh. Клиентите исто така ќе можат да бираат помеѓу верзии со погон на две и четири тркала.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK