Австралијци создадоа суперекономичен камион (ФОТОГАЛЕРИЈА/ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Сопственик на компанија од Австралија за превоз нуди алтернатива на популарните композиции во земјата, кои се состојат од влекач и две полуприколчки (познатите како rоаd trаins се незначителен дел од товарниот транспорт во земјата). Дејв Марфи од ЕurоPаntесh Trаilеrs успеал да ја реализира неговата идеја да изгради огромна приколка со четири оски за две години.

Најкарактеристична особина на полуприколката се двата одвоени делови со носивост од 17 тона на секоја. Првата и последната оска можат да вртат и да се креваат, што го подобрува маневрирањето, ги штити гумите и ја намалува потрошувачката на гориво.

Посебно внимание се посветува на аеродинамиката поради што задниот дел на приколката се стеснува. За да се зачува удобноста при товарање, таму се монтирани двокрилни врати кои делумно се протегаат над таблата.

Влекачот Kеnwоrth T610 (8х4) исто така не е случајно избран. Има две управувачки оски. Типичните за австралиските автомобили заштитни ролни од предната страна, шофершајбна против сонце.

Next level trucking

#europantechAnd so it begins.

Публикувахте от EuroPantech Trailers в Събота, 23 май 2020 г.

Вкупната должина на композицијата е 24,5 метри. Приколката има носивост од 38 тона и има 33 австралиски палети (1.165 на 1.165 милиметри), кои се еквивалентни на 48 европски. Камионот е веќе во функција и според првите мерења има потрошувачка меѓу 30 и 40 литри на 10 километри при полна натовареност.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK