Lexus го усовршува LS

ОБЈАВЕНО НА:

Lexus LS е јапонскиот par excellence луксузен седан. Сега производителот го усовршува дизајнот одвнатре и однадвор. Програмерите ја избраа темата „Време во дизајнот“ како главна тема за преглед на надворешниот и внатрешниот дизајн на моделот. Оваа дизајнерска филозофија е инспирирана од класичниот јапонски концепт дка убавината може да се смени од еден момент до следниот поради влијанието на времето и опкружувањето.

„За да ја изразиме дизајнерскаа атмосфера, сакаме да уловиме одредени моменти. Дизајнерите избраа месечева светлина, која се рефлектира во бранови – мотив, кој ги поврзува надворешниот и внатрешниот дизајн на новиот LS”.

Тоа е и името на новата боја „Lunar Silver“. Бојата ги нагласува контурите на телото и неговата контрастна игра на светлина и сенга, и ѝ придава уште поголемо влијание и шарм на суптилноста на дизајнот. Квалитетот на бојата се менува во зависност од времето на денот и аголот на гледње – ефект, кој дополнително се засилува кога LS е во движење, а околината што поминува се рефлектира на површините.

Темата „Време во дизајн“ се користи и како нова внатрешна апликација за обложување на вратите, користејќи две традиционални техники. Во согласност со новата надворешна боја на Lunar Silver, внатрешната опција „Јапонско искуство“ размислува за традиционалната јапонска уметност и естетика на модерен начин.

Исто така нова е и обвивката на дрвото, изработена од „пепел со црна глазура“ со отворени пори, која се нуди по избор како апликација од чисто дрво или како ласерско сечење на дрвото. Во верзија со ласерско сечење, темното дрво создава остар контраст со основниот сребрен метален слој, кој е издолѓен поради процесот на ласерско сечење со голема прецизност.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK