Renault се подготви за настап во Индија со концептот Kiger (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Renault ја покажа својата посветеност и доверба идниот развој на автомобилскиот пазар во Индија, на кој е присутна од 2005 година со презентацијата на специјалниот развој на изложбениот Kiger.

Renault Kiger е претходник на новиот компактен модел со должина од под 4 метри, кој ќе биде лансиран на пазарот во Индија и дополнитлено ќе ја прошири понудата на продукти на брендот во земјата и да ја напрви разнообразна. Понудата ги вклучува Kwid, Duster и Triber.

Развојот на изложбениот  Kiger се одликува со атрактивен и футуристички дизајн, а за целосното емитување на надворешноста допринесуваат 19-инчни тркала, диоден дизајн на светлата, како и големо растојание од патот од 210 мм.

Renault Kiger

Компанијата Renault ја покажа својата посветеност и доверба  идниот развој на автомобилскиот пазар во Индија, на кој е присутна од 2005 година со презентацијата на специјалниот развој на изложбениот Kiger. Renault Kiger е претходник на новиот компактен модел со должина од под 4 мтри, кој ќе биде лансиран на пазарот во Индија и дополнитлено ќе ја прошири понудата на продукти на брендот во земјата и да ја напрви разнообразна. Понудата ги вклучува Kwid, Duster и Triber.

Интересен акцент кај автомобилот е бојата Aurora Borealis на надворешниот дел, која е развиена специјално за моделот.

Од Renault најавуваат дека иако е развиен со основна идеја за задоволување на потребите и исполнување на очекувањата на индиските корисници, сериската верзија на Kiger ќе им стане достапна на клиентите надвор од земјата.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK