Предзнак на производниот модел: Audi Q8 концепт премиерно во Детроит

ОБЈАВЕНО НА:

Новата година Audi ја почнува сензационално, и на саемот во детроит во јаниари 2017 премиерно ќе биде прикажан Audi Q8 концептот.
Пред производниот модел претставува синтеза на емоционален стил на купе и пространост што е типично за СУВ. Со овој концепт, германскиот бренд отвора нов сегмент во целосно нова категорија.

Design Sketch
Овој модел би требало да биде ривал на BMW X6 и Mercedes GLE Coupe. Новото Audi се очекува да излезе од производната лента во 2019 година.

Според некои поранешни најави A8 и Q8 би требало да имаа слични ектериери, што во голема мера треба да се разликуваат од досегашните модели н акомпанијата. Се споменува најсовремена инфотеинмент систем и дигитамна иснтрумент табла.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK