LF-Z ELECTRIFIED: Електричната иднина на Lexus (ФОТО/ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Од Lexus дистрибуираа информација, фотографии и видео на целосно новиот концепциски развој LF-Z ELECTRIFIED, со чија помош може да се добие претстава на иднината, а особено во електричниот дел на брендот.

Покрај тоа од споделуваат и дека во следните пет години ќе станеме сведоци на премиерата на два целосно нови и сериозно обновени пазарни понуди на брендот. Во тој дел ќе фигурираат и целосно електричните автомобили, хибриди со полнење и без полнење во различни сегменти.

LF-Z ELECTRIFIED има основни димензии: должина 4.880 мм, ширина 1.960 мм и висина од 1.600 мм, а растојанието меѓу оските на електромобилот е речиси три метри (2.950 мм).

LF-Z ELECTRIFIED

LF-Z ELECTRIFIED има основни димензии: должина 4.880 мм, ширина 1.960 мм и висина од 1.600 мм, а растојанието меѓу оските на електромобилот е речиси три метри (2.950 мм). Со тежина од 2.100 килограми, концепцискиот развој е опремен со батериски модул со капацитет од 90 kWh, што ветува реализација на автономија од 600 километри (стандард на WLTP мерење).

Со тежина од 2.100 килограми, концепцискиот развој е опремен со батериски модул со капацитет од 90 kWh, што ветува реализација на автономија од 600 километри (стандард на WLTP мерење).

Според најавата на Lexus, LF-Z ELECTRIFIED располага со систем за полнење со капацитет од 150 kW, моќноста на погонскиот систем е 545 коњски сили, вртежниоот момент е 700 Нм, а забрзувањето од 0 до 100 км/ч може да биде постигнато за три секунди.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK