Концепт на Cоrvette Stingray за 60 роденден низ скиците на Македонецот Дејан Христов (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Corvette Stingray е еден од најпознатите иконски автомобили во светот кога се однесува до неговиот дизајн. Неговата форма ги надминува децениите на автомобилски достигнувања, бидејќи многумина сметаат дека е убава дури и според денешните стандарди.

Затоа Chevrolet сé уште ги користи придобивките од измислувањето на Stingray за да започне со користење на името во рамките на нивната тековна постава за автомобили, но исто така и изградба на концепт возила како што е Stingray Concept од 2009 година, што се појави во филмот Трансформер.

Овој посебен концепт автомобил ја одбележа 50-годишнината од идентификацијата, но што е со нејзината 60-годишнина? Македонскиот дизајнер Дејан Христов го опфати ова, со што се стави дигитална итерација на оригиналниот Racer Racer од 1959 година, иако со модерен пресврт, се разбира.

Според Христов, неговиот проект привлече инспирација од XP-87 Stingray Racer од 1959 година, но и од втората генерација Vette.
“Во исто време, се обидов да ја задржам ДНК на сите генерации на Chevrolet Corvette”, изјави Христов..

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK